Fordomme om branchen

Transportbranchen har ikke altid verdens bedste ry. Der hersker desværre mange fordomme, som kan virke afskrækkende, når man som ung er i gang med at finde frem til, hvordan ens jobmæssige fremtid skal se ud.

En af de mere kendte fordomme er den om at være chauffør. Om at det må være et ensomt arbejde, at det stort set ingen uddannelse kræver, at man tilbringer det meste af sin tid i et førerhus, at man slider sig igennem urimelig lange vagter, og at maden for det meste består af tilfældige måltider på en rasteplads.

Det kan også handle om, at transportbranchen mest henvender sig til mennesker, der ikke har andre muligheder, fordi de ikke kan andet. At det er mere eller mindre tilfældigt, at man ender i transportbranchen, at det ikke kræver særlig meget, og at det i hvert fald ikke er noget for kvinder. Lønnen er lav, og prestige er der i hvert fald ikke meget at hente af.

Men hvor mange af disse fordomme holder egentlig stik?
Vi vil med denne hjemmeside meget gerne vise, at mange af disse fordomme slet ikke har noget på sig. Transportbranchen har masser at byde på, og ansatte i branchen trives rigtig godt. Og det er der mange grunde til. De har f.eks. en høj grad af frihed til selv at planlægge deres dag. De har mulighed for at tjene en ganske udmærket løn – og så har de stor jobsikkerhed, og gode muligheder for at arbejde sig op. Virksomheder i branchen er nemlig pr. tradition gode til at rekruttere ledere internt.

Samfundet kan ikke fungere uden transportuddannede
Vores uddannelsesambassadører er levende beviser på, at samfundet slet ikke kan hænge sammen uden kranførere, der leverer diverse materialer til Metro-byggerier, godschauffører der kører med medicin og fødevarer, lageroperatører, der kan opbevare gods og få det videre i systemet, flyttechauffører, buschauffører, tankbilchauffører, renovationschauffører, lufthavnsoperatører, reddere, togklargørere eller havne- og terminalarbejdere, der alle leverer et vigtigt stykke arbejde, som har betydning for os alle sammen.

Mød lærlingene her.