Der er 25 praktikpladser til unge buschauffører med løn fra første dag takket være et nyt initiativ.

Syv sjællandske busselskaber lover tilsammen 25 praktikpladser og elevløn under hele uddannelsen. Initiativet kommer, fordi det er vigtigt at tiltrække flere unge til branchen.

– Generelt er de ansatte i busbranchen oppe i årene, så vi har brug for, at de næste generationer får øjnene op for, at der her er en branche med arbejde, gode lønninger og masser af muligheder for at arbejde sig op eller videreuddanne sig. Hvis vi ikke kan blive ved med at tiltrække nye buschauffører, risikerer vi jo, at busserne ikke kan komme ud at køre, vurderer Dragan Mikulovic, trafikchef i Nobina – et af de syv busselskaber.

Derfor har man forsøgt at skabe et forløb, de unge har brug for, der hvor de er i livet.

– For at kunne tage buskørekort, skal man være fyldt 21. Vores erfaring er, at mange i denne alder ikke er klar til at leve af en SU og usikkerheden om at kunne få praktikplads. Mange får ikke praktikplads og må derfor ufrivilligt springe fra deres uddannelse. Derfor er vi glade for og stolte af, at vi her kan tilbyde en uddannelse med praktikpladsaftale fra den første dag – og ikke mindst elevløn fremfor SU, siger Vibe Kittelmann, vicedirektør i uddannelsescenteret UCplus.

De syv busselskaber er Nobina, Arriva, Keolis, Umove, Lokalbus, De Blaa Omnibusser og Anchersen.

Læs mere om uddannelsen buschauffør i kollektiv trafik

UCplus: Har du mod på en fremtid i busbranchen?