På billedet: René Olesen fra Gert Troelsen A/S og chaufførlærling Kim Madsen

Vognmandsfirmaet Gert Troelsen A/S har for første gang i firmaets 30 år lange historie skrevet uddannelseskontrakt med en lærling.

Den 19-årige chaufførlærling Kim Madsen bliver den første lærling hos Gert Troelsen, fordi han, ifølge kørselsleder René Olesen, er ihærdig og har den rette indstilling. De kender ham i forvejen, da de har haft ham i praktik som EGU-elev.

– I min praktiktid har jeg snuset til faget og haft mulighed for at få forskellige kompetencer, fx kørekort, ADR, Vejen som arbejdsplads, fører af følgebil og krancertifikat. Jeg har altid gerne villet køre lastbil, men jeg har fundet ud af, at selvom man har kortet, så er det en lille del af alt det andet, man skal kunne for at være en dygtig chauffør, så nu glæder jeg mig til at komme i gang med min uddannelse, siger Kim Madsen.

En afvekslende uddannelse
Til august starter Kim i mesterlære på Uddannelsescenter Holstebro, hvor han i efteråret skal være to dage om ugen på skolen og tre dage i virksomheden. For Kim vil der i løbet af de næste 2,5 år være yderligere fem skoleophold. Her skal der arbejdes med fag som engelsk, samfundsfag, innovation, temperaturfølsomt gods, kundebetjening, modulvogntog og blokvogn. Som en del af uddannelsen er også en faglig studietur til udlandet, hvor lærlingene kommer på virksomhedsbesøg for at få en bredere forståelse af transportbranchen.

Næste generation
Kørselsleder hos Gert Troelsen, René Olesen, vil gerne være med til at uddanne den nye generation af dygtige chauffører, fordi han mener, at branchen er ved at være støvsuget for god arbejdskraft.

– Vi har endnu ikke manglet chauffører til de 22 biler vi har på landevejene, men gennemsnitsalderen stiger hos os, så derfor er vi også nødt til at gå nye veje for at erhverve arbejdskraft hos den yngre generation og være med til at dygtiggøre dem. Vi kører rigtig mange specialopgaver og leverer udelukkende kvalitetsarbejde. Det ønsker vi at fortsætte med, og derfor er vi også med på at være med til at uddanne den nye generation af dygtige chauffører og glæder os til at få Kim i uddannelse, slutter René Olesen.