Lagerlærlingen Christina Schiøler er ikke blevet skræmt væk af, at transportbranchen er mandsdomineret, og hun mener, at kvinder sagtens kan udføre samme arbejde som mænd.

Foto: Christina Schiøler foran Scandic Food i Nørre Aaby.

Christina Schiøler er i gang med sin uddannelse som lager- og logistikoperatør, som ellers er en branche fyldt med mænd, og hun opfordrer andre kvinder til at søge ind i branchen.

– Jeg valgte at tage uddannelsen, fordi jeg havde behov for at prøve noget nyt. Jeg har tidligere været social- og sundhedshjælper, men fandt ud af, at jeg skulle noget helt andet. Mange af mine venner har gået på EUC Lillebælt og har været rigtig glade for skolen, så derfor valgte jeg at tage uddannelsen dér. Fagligt er uddannelsen nemmere for mig, og lærerne er rigtig gode til at gøre undervisningen spændende, forklarer Christina Schiøler.

Læs mere om lageroperatøruddannelsen

At fejle er en del af oplæringen
Christina Schiøler landede hurtigt en læreplads hos Scandic Food, og hun oplever et rummeligt arbejdsmiljø, hvor der er plads til at begå fejl for at lære.

– Min chef siger altid, at man skal begå nogle fejl for at lære, så jeg er overhovedet ikke nervøs, hvis jeg har lavet en fejl – det er bare en del af oplæringen, fortæller lagerlærlingen.

Fordomme og virkelighed
Fordommene om kvinder i transportbranchen har Christina også oplevet, men virkeligheden er en anden.

– Jeg tror, at mange kvinder har fordomme om lagerarbejdet. Mange tror, at det er fysisk hårdt, og at det derfor kun er mænd, der arbejder på et lager, men da jeg arbejder i en produktionsvirksomhed, har jeg mange kvindelige kollegaer. Det er faktisk kun, når jeg er på skole, at vi er få kvinder, siger Christina.

Find flere spørgsmål og svar om transportbranchen

En fremtid i lagerbranchen
Christinas fremtid ligger i lagerbranchen, og hun ser gerne, at flere af hendes kollegaer er kvinder.

– Hvis andre kvinder går og overvejer at tage en lageruddannelse, er mit råd helt sikkert, at de bare skal gøre det. Det er en fed uddannelse, og det kunne være fedt med nogle flere kvinder i branchen, siger Christina Schiøler.

Når Christina er færdig med sin uddannelse, vil hun gerne læse videre til lager- og terminaldisponent.

Få mere viden om videreuddannelsen til kørsels- eller lagerdisponent

Se en oversigt over transportskolerne