splash_4-3

Et par gode råd

Inden du går i gang med at skrive ansøgninger, sætte dit cv op, og tage kontakt til mulige lærepladser, så er det vigtigt, at du bruger lidt tid på at forberede dig.

Hvad kan du?
Du skal være klar over dine egne evner, inden du går i gang med at søge praktikpladser. Hvad kan du? Der findes mange forskellige typer job inden for transportbranchen – og også inden for f.eks. godsspecialet. Måske er du ikke så vild med masser af kundebetjening, og så er det muligt at du bør søge lærepladser, hvor du primært lever det stille liv i dit førerhus. Tænk over det, og udvælg de steder, der passer bedst til dig.

Hvem er du?
Langt de fleste arbejdsgivere vil også meget gerne vide, hvordan en kommende medarbejder er som person. Derfor er det vigtigt, at du kan sætte et par ord på, hvem du er. Både i din ansøgning, men også, når du kommer til samtale hos en potentiel chef. Hvilke personlige egenskaber har du? Er du selvstændig? Er du udadvendt, sjov og/eller moden? Er du ivrig, lærenem eller har du altid fået at vide, at du arbejder meget selvstændigt?

Den personlige kontakt er vigtig
Husk at det vigtigste, når du søger læreplads, er den personlige kontakt. Langt de fleste arbejdsgivere skeler ikke meget til ansøgningen eller CV’et, hvis de får et rigtig godt indtryk af dig som person. Derfor kan det være rigtig godt at møde uopfordret op med en ansøgning i hånden. Her får du mulighed for at vise din måske kommende chef, at du er initiativrig, modig og udadvendt – og måske er det lige netop det, der skiller dig ud fra mængden.

Inden samtalen
Inden en samtale hos en mulig læreplads, er det vigtigt, at du forbereder dig godt. Du skal sætte dig godt ind i, hvad det er for en virksomhed, du møder op hos. Og så skal du være klar til at svare på de spørgsmål, du typisk vil blive stillet under en samtale. F.eks.:

  • Hvorfor har du søgt et job hos os?
  • Hvorfor skal vi vælge dig?
  • Hvad er du god til?

Få hjælp hos skolen
Du kan altid få gode råd og vejledning hos personalet på skolen, når du skal til at søge praktikplads – blandt andet hos virksomhedskonsulenterne, der kender branchen rigtig godt og har et godt netværk blandt virksomhederne i lokalområdet. Der vil også blive afsat en del tid på dit grundforløb, hvor I får hjælp til at komme i gang.

Guiden til praktikplads
Du kan også få hjælp og værktøjer til din ansøgningsproces på hjemmesiden gtilp.dk ”Guiden til praktikplads”. Her kan du f.eks. se, hvordan andre har skrevet en ansøgning og du kan se en masse videoer, der kan give dig svar på dine spørgsmål.