splash_4-1

Find læreplads

Det er som udgangspunkt dit ansvar at finde en læreplads. På skolen vil der være masser af hjælp at hente – men i sidste ende afhænger det af din ihærdighed og opsøgende indsats.

Mange virksomheder søger løbende lærlinge og slår lærepladserne op – f.eks. i aviser eller på internettet. Men det kan også give gevinst at søge læreplads hos virksomheder uopfordret.

Find de virksomheder der må uddanne lærlinge
Det er ikke alle virksomheder, der må uddanne lærlinge. Det kræver en særlig godkendelse. På praktikpladsen.dk kan du finde en oversigt over de virksomheder, der er godkendt til at uddanne lærlinge. Måske er der en virksomhed blandt disse, som du finder interessant. Husk at søge specifikt på virksomheder inden for transportområdet.

Få hjælp hos skolen
Du kan altid få gode råd og vejledning hos personalet på skolen, når du skal til at søge læreplads – blandt andet hos virksomhedskonsulenterne, der kender branchen rigtig godt, og har et godt netværk blandt virksomhederne i lokalområdet. Der vil også blive afsat en del tid på dit grundforløb, hvor I får hjælp til at komme i gang.