Den kendte røde Coca-Cola-lastbil er en imponerende maskine og samtidig er den for mange et symbol på den søde juletid.

Coca-Colas verdensberømte julelastbil har i år fået dansk asfalt under dækkene. Lagerlærlingen Rasmus Kortemose Christensen, der til daglig bor på Als i Sønderjylland, tog den 130 kilometer lange tur til Herning med sin kæreste for at opleve lastbilen.

– Det er en lang tur, men vi tog af sted, fordi det er en berømt lastbil, og det er sjældent man får mulighed for at se den. Det er 6 år siden, den sidst har været i Danmark.

Se hvornår lastbilen er i nærheden af dig

– Det var lidt en barndomsdrøm at se den. Når den kommer, er julen der. Det er jo sjovt, at man har set den i reklamer og film, så det var ligesom at se en kendt person, siger Rasmus.

Til daglig uddanner 20-årige Rasmus sig til faglært lageroperatør med speciale i transport på EUC Syd. Hans læreplads er hos Danfoss og derudover er han ambassadør for transportuddannelserne sammen med 4 andre unge lærlinge. Som de fleste transportinteresserede havde han svært ved ikke at blive imponeret over den udsmykkede lastbil:

– Det er en stor, fed amerikaner-lastbil med den lange snude – og så larmer den godt. Der var rigtig mange mennesker, både voksne og børn, og hele Herning var nok en tur forbi, siger Rasmus grinende.

– Jeg ved ikke lige hvor mange paller, der kunne være i lastrummet, men man kunne komme ind deromme og få sig et kig og en dåsecola, slutter Rasmus.

Følg Rasmus og de andre ambassadører på Facebook

Følg Rasmus på vej til faglært på Instagram