Hvad vil det sige at være mentor?

Som mentor støtter du lærlingen igennem uddannelsen både med faglige, sociale og personlige emner.

Transportbranchens-mentoruddannelse-amu-kursus-hvad-vil-det-sige-at-vaere-mentor

Hvilken type virksomhed har mentorer?

Både store og små transportvirksomheder kan have glæde af, at en eller flere medarbejdere fungerer som mentorer for virksomhedens lærlinge.

At være mentor kan være mange ting. Bl.a. afhænger det af, hvilke type virksomhed du arbejder i. I de lidt større virksomheder ser man tit, at lærlingen er tilknyttet en praktikpladsansvarlig, én eller flere oplæringsansvarlige og en mentor. I mindre virksomheder er det som regel den samme person, som har alle disse roller.

Hvad vil det sige at være mentor?

Som mentor har du et tættere forhold til lærlingen, end fx den uddannelsesansvarlige, mester eller en HR-person har. Det betyder, at det er naturligt, at det er dig, der står for at hjælpe lærlingen med at få styr på op og ned i virksomheden og i uddannelsesforløbet. Samtidig er det også naturligt for lærlingen at henvende sig til dig, hvis han eller hun har faglige, sociale eller personlige udfordringer. På den måde er mentoren den person, som lærlingen kan stille spørgsmål til uden at være bange for at blive grinet af.

Mentorens opgaver

Som sagt kan det være meget forskelligt, hvilke opgaver en mentor har. Men de overordnede opgaver er næsten altid, at mentoren:

  • er med at skabe tryghed og trivsel
  • introducerer lærlingen til kulturen i virksomheden
  • introducerer lærlingen til det sociale fællesskab i virksomheden
  • løbende giver feedback til lærlingen – både når det går godt og skidt

Er du interesseret i at blive mentor? Så læs mere om AMU-kurset Transportbranchens mentoruddannelse her