Ambulancebehandler

Ambulancebehandler

Brænder du for at hjælpe andre, og kunne du tænke dig at være en del af det team, der rykker ud for at hjælpe mennesker, der er blevet akut syge eller er kommet til skade?

En ambulancebehandler rykker ud ved ulykker eller sygdom og hjælper mennesker, der har brug for redning eller akut behandling. Ambulancebehandleren vurderer en patients tilstand, yder førstehjælp og giver behandling på ulykkesstedet eller i ambulancen på vej til hospitalet.

Du får viden om anatomi, fysiologi og sygdomme og lærer at bruge ambulancens udstyr og andre instrumenter til redning eller behandling. Derudover lærer du at møde patienter og pårørende på en respektfuld måde. Du bliver også god til at tænke hurtigt og holde hovedet koldt, når der sker ulykker.

Som faglært ambulancebehandler kan du være ansat på brandstationer eller redningsstationer. Mens du går på skolen og er ude i praktik, kører du som udgangspunkt som tredje mand i ambulancen.

Skole og praktik
Uddannelsen veksler mellem skole og praktik. Du skal derfor have en læreplads i en virksomhed for at gennemføre hele uddannelsen.

Fag på skolen
På skolen bliver du undervist i fag som førstehjælp, beredskab, psykologi, kommunikation og sundhed og sygdomslære. Samtidig får du en lang række certifikater og kørekort.

Hvor lang tid tager det?
Det er meget forskelligt hvor lang tid uddannelsen tager. Uddannelsen varer normalt 4 år og 7 måneder i alt (inkl. 1 år på grundforløbet). Det kan også tage kortere tid, hvis du f.eks. er over 21 år og har relevant erhvervserfaring.

Ring til skolen
Kontakt en skole for at få mere information om uddannelsen.