• Flyttechauffør

  Kunne du tænke dig et arbejde, der både kræver omhyggelighed og god service samtidig med, at det udføres i tæt samarbejde med gode kollegaer? Elsker du at bruge din dag på at få brændt både krudt og kalorier af? Så er en uddannelse som flyttechauffør måske noget for dig.

  Som flyttechauffør beskæftiger du dig med at pakke, emballere og håndtere gods, som skal flyttes over kortere eller længere strækninger. Som faglært flyttechauffør er du den, der går foran, når det gælder som forskellige og komplicerede opgaver som internationale dør-til-dør flytninger for familier, store virksomhedsflytninger, flytning af dyre malerier, flytning af store og tunge ting såsom flygler m.v. Alt dette lærer du under din uddannelse.

  At være flyttechauffør giver ofte frie arbejdsforhold under ansvar. Det er også et arbejde, der kræver god fysik og omhyggelighed, idet du f.eks. også skal være med til at flytte større ting som kopimaskiner og klaverer.

  Skole og praktik
  Uddannelsen veksler mellem skole og praktik. Du skal derfor have en læreplads for at gennemføre hele uddannelsen.

  Fag på skolen
  På skolen bliver du undervist i fag som førstehjælp, introduktion til branchen, national og international transport, sikkerhed og rationel kørsel, flyttearbejde, flytteteknik og virksomhedsflytning. Samtidig får du en lang række certifikater og kørekort.

  Hvor lang tid tager det?
  Det er meget forskelligt hvor lang tid uddannelsen tager. Uddannelsen varer normalt 3,5 år (inkl. 1 år på grundforløbet). Men det kan også gå hurtigere, hvis du f.eks er over 21 år og har relevant erhvervserfaring.

  Ring til skolen
  Kontakt en skole for at få mere information om uddannelsen.