Godschauffør

Er du selvstændig, ansvarlig, og er du vild med lastbiler? Så er en uddannelse som godschauffør måske noget for dig.

Som faglært godschauffør kan du komme til at beskæftige dig med mange forskellige opgaver, og du kan komme til at køre med et hav af forskellige varer.

Jobbet kan derfor variere meget, alt efter hvilken virksomhed du kommer til at arbejde for. Men ét er fælles for alle godschauffører: De udfører et arbejde af meget stor værdi. Uden dem var hylderne i de danske butikker tomme.

En vigtig del af arbejdet går ud på at læsse og losse lastbilen, og sørge for, at lasten er ordentligt fastgjort. Du har også ansvaret for at efterse og vedligeholde dit køretøj.

Kundebetjening er også en vigtig del af arbejdet som godschauffør, da du ofte vil være firmaets ansigt udadtil, når du henter og leverer varer hos kunderne.

Skole og praktik
Uddannelsen veksler mellem skole og praktik. Du skal derfor have en læreplads for at gennemføre hele uddannelsen.

Fag på skolen
På skolen bliver du undervist i fag som førstehjælp, farligt gods, national og international transport og kundeservice. Samtidig får du en lang række certifikater og kørekort.

Hvor lang tid tager det?
Det er meget forskelligt hvor lang tid uddannelsen tager. Uddannelsen varer normalt 3,5 år i alt (inkl. 1 år på grundforløbet). Men det kan også gå hurtigere, hvis du f.eks er over 21 år og har relevant erhvervserfaring.

Ring til skolen
Kontakt en skole for at få mere information om uddannelsen.