Lageroperatør

Lageroperatør

Kan du lide tanken om at arbejde i teams og have det skarpe overblik over varelageret? Så kan det være, at uddannelsen som lageroperatør er noget for dig.

Terminal- og lagerarbejde passer til dig, der er serviceminded, har ordenssans, kan lide effektivitet og som er god til at samarbejde. Som lageroperatør håndterer du gods, der ankommer til lagre eller terminaler. Det er dit arbejde at kontrollere, at alt stemmer, om varerne er uskadte, og at det er den rette mængde varer, der er modtaget.

Som lageroperatør er det din opgave at organisere processen, så varerne effektivt kan ekspederes videre eller placeres på rette plads.

Der er to forskellige uddannelser til lageroperatør:

1) Lager- og transportoperatør:

Du lærer at styre både lager- og transportfunktioner. Du får kørekort til lastbil, og certifikat til gaffeltruck.

2) Lager- og logistikoperatør:

Du bliver specialiseret i logistik og lagerstyring og lærer betydningen af en optimal forsynings-, distributions- og indkøbsstyring. Du får kørekort til almindelig bil samt certifikat til gaffeltruck.

Skole og praktik
Uddannelsen veksler mellem skole og praktik. Du skal derfor have en læreplads for at gennemføre hele uddannelsen.

Fag på skolen
På skolen bliver du undervist i fag som praktisk lager, kundebetjening, lager, sags- og ressourcestyring, lagerøkonomi og kortlægning af værdistrøm. Samtidig får du flere certifikater og kørekort.

Hvor lang tid tager det?
Det er meget forskelligt hvor lang tid uddannelsen tager. Uddannelsen varer normalt 3 år og 6 måneder (inkl. 1 år på grundforløbet). Men det kan også gå hurtigere, hvis du f.eks er over 21 år og har relevant erhvervserfaring.

Ring til skolen
Kontakt en skole for at få mere information om uddannelsen.