redder

Redder med speciale i autohjælp

Interesserer du dig for biler? Kunne du tænke dig et arbejde, hvor du hjælper folk ved motorstop, transporterer biler til værksted og til tider assisterer med at spærre områder af, slukke brande osv.? Så kan redderuddannelsen med speciale i autohjælp være noget for dig.

Som redder skal du have evne for – og vilje til – at hjælpe andre. Som person bør du være tillidsvækkende, ansvarsbevidst og samarbejdsvillig, samt have et positivt menneskesyn.

Som redder med speciale i autohjælp, er det din opgave at hjælpe ved motorstop, udskiftning af hjul og transportere ødelagte køretøjer til værksted. Du er nogle gange med til at fælde træer, spærre områder af, og redde dyr, og dine vagter kan være placeret på forskellige tidspunkter i løbet af døgnet.

Skole og praktik
Uddannelsen veksler mellem skole og praktik. Du skal derfor have en læreplads i en virksomhed for at gennemføre hele uddannelsen.

Fag på skolen
På skolen bliver du undervist i fag som førstehjælp, introduktion til branchen, færdselslære, skadestedslære, udrykningskørsel og befordring af bevægelseshæmmede. Samtidig får du en lang række certifikater og kørekort.

Hvor lang tid tager det?
Uddannelsen varer 2 år og 5 måneder (inkl. 1 år på grundforløb).

Ring til skolen
Kontakt en skole for at få mere information om uddannelsen.