Renovationschauffør

Renovationschauffør

Drømmer du om et job med stor personlig frihed og med et rigtig godt kollegialt samvær? Vil du gerne arbejde på egen hånd med f.eks. containerkørsel, eller ønsker du at indgå i teams på to- eller tremandsbiler? Så er uddannelsen som renovationschauffør måske noget for dig.

Som renovationschauffør – eller i daglig tale skraldemand – er du med til at sikre en god og forsvarlig fjernelse af affald ved virksomheder, kontorer, institutioner, ejendomme og boliger. Det giver glade og taknemmelige kunder.

Du skal have god fysik og være indstillet på at skulle tidligt op om morgenen – til gengæld har du tidligere fri end de fleste, og du får brændt en masse energi af, mens du arbejder.

Skole og praktik
Uddannelsen veksler mellem skole og praktik. Du skal derfor have en læreplads for at gennemføre hele uddannelsen.

Fag på skolen
På skolen bliver du undervist i fag som førstehjælp, introduktion til branchen, national og international transport, sikkerhed og rationel kørsel, dagrenovation, erhvervsaffald og klinisk risikoaffald. Samtidig får du en lang række certifikater og kørekort.

Hvor lang tid tager det?
Det er meget forskelligt hvor lang tid uddannelsen tager. Uddannelsen varer 3,5 år (inkl. 1 år på grundforløbet). Men det kan også gå hurtigere, hvis du f.eks er over 21 år og har relevant erhvervserfaring.

Ring til skolen
Kontakt en skole for at få mere information om uddannelsen.