splas_turistbus

Turistbuschauffør

Kunne du tænke dig et alsidigt og selvstændigt job i et internationalt miljø, som kræver godt humør og kundeservice på højt niveau? Så kan uddannelsen som turistbuschauffør være noget for dig.

En turistbuschauffør arbejder typisk for et rejsebureau eller en vognmand, der kører for turister, skoler, daginstitutioner og andre, der skal transporteres rundt i landet eller til udlandet i større grupper.

Derfor er det i høj kurs at du har forståelse for kundebetjening , og forståelse for at omgås kunder på den rette måde. Du lærer at transportere bevægelseshæmmede og handicappede, og du skal også kunne håndtere konflikter, der evt. opstår i forbindelse med arbejdet.

Skole og praktik
Uddannelsen veksler mellem skole og praktik. Du skal derfor have en læreplads for at gennemføre hele uddannelsen.

Alder
Du skal være fyldt 21 år for at få kørekort til bus.

Fag på skolen
På skolen bliver du undervist i fag som førstehjælp/brand, national turistbuskørsel, konflikthåndtering og ledelse af bus-grupperejser. Samtidig får du en lang række certifikater og kørekort.

Hvor lang tid tager det?
Det er meget forskelligt hvor lang tid uddannelsen tager. Uddannelsen varer normalt 3 år (inkl. 1 år på grundforløbet). Men det kan også gå hurtigere, hvis du f.eks  har relevant erhvervserfaring fra tidligere jobs.

Ring til skolen
Kontakt en skole for at få mere information om uddannelsen.