Fredag den 18. januar var en festdag på UCplus i Skovlunde. I kantinen var familie, venner, lærere og skolechefer samlet med ét formål: At fejre de 11 nyudklækkede buschauffører, som netop havde modtaget deres svendebrev.

På billedet:
Øverst fra venstre: Mustafa Simsir, Rasmus Meisner, Zoritsa Spasova, Ane Plambeck Witt, Laura Poulsen, Nicklas Offenberg.
Nederst fra venstre: Hamze Adan, Emil Dybdal Stampe, Patrick Svarer, Mike Knudstrup, Nicklas Lenler.

Rasmus Meisner på 25 år står stolt i døren ind til kantinen og tager imod sin mormor, der er ankommet til skolen i Skovlunde. De sidste tre dage har været fyldt med spænding over svendeprøven, men der var ingen grund til at være urolig, for han afsluttede busuddannelsen med to 10-taller på svendebrevet.

I kantinen sidder flere unge, der også er nyudklækkede buschauffører, med deres familie og venner. Stemningen er god, og man kan mærke, at alle er glade for stolte over, at 1,5 års uddannelse nu er afsluttet og de kan træde ind på arbejdsmarkedet med en god uddannelse i ryggen.

Bliv klogere på uddannelsen til buschauffør

I sin tale til de unge lægger skolens uddannelseschef Vibe Kittelman også vægt på, at en uddannelse som buschauffør er et rigtig godt kort at have på hånden:

– I kommer ind i en branche, hvor det ikke er usædvanligt at have 30 og 40-års jubilæum. Der er så mange muligheder, når man er udlært buschauffør. For eksempel kan man blive driftsleder, kørselsdisponent og administrativ eller planlæggende medarbejder i busbranchen, lød det fra uddannelseschef Vibe Kittelman i hendes tale til de unge.

Ambassadør viser et vindue ind til busuddannelsen
Ved siden af at bruge tid på skolen og i praktikvirksomheden, har Rasmus Meisner været ambassadør for sin uddannelse. I samarbejdet med Transporterhvervets Uddannelser (TUR) har han været med i et ambassadør-projekt, der er støttet af DI, DE og 3F, som skal få flere unge til at vælge en transportuddannelse – bl.a. en uddannelse som buschauffør.

– Jeg ved godt, at der ikke er særlig mange unge, der overvejer eller vælger at blive buschauffør. Det er ærgerligt, så derfor er jeg glad for at kunne være med til at sætte et ungt ansigt på jobbet som buschauffør, så flere unge måske kan få øjnene op for, at det er en uddannelse for dem.

Rasmus byder velkommen ind i sin praktikvirksomhed: