Jeg drømmer om at køre vindmøller en dag. Det er målet. Eller særtransport generelt. Jeg vil gerne køre de helt store biler.

Annemette Andersen, 31 år

Vejgods

Virksomhed: Skive Fragt
Skole: Uddannelsescenter Holstebro

Hvorfor valgte du en transportuddannelse?
Jeg har prøvet mange forskellige ting. Jeg har endda forsøgt mig som kok og tjener, men fandt ud af, at det ikke var mig. Jeg havde i min vildeste fantasi ikke troet, jeg skulle blive godschauffør. Jeg har nemlig altid været bange for lastbiler. Men så en dag mødte jeg min mand, og han er chauffør, og han viste mig, at lastbiler ikke er farlige. Og så fik jeg øjnene op for, hvor fedt et job det er.

Hvad er det bedste ved at være transportlærling?
Frihed med ansvar. Helt sikkert. Jeg bliver givet ansvaret for en kæmpe bil og for selv at levere gods sikkert ud til destinationer. Jeg skal selv pakke bilen, og det er ligesom et tetris-spil. Det gælder jo om at få det mest optimale ud af sin dag og tur. Det er fedt.

Beskriv en typisk arbejdsdag
Jeg møder typisk ind klokken seks om morgenen måske halv syv. Det går an på tidsleveringer. Herefter tømmer jeg trailere, der er kommet om natten og deler paller og pakker ud til de rette ruter. Jeg kører med forvogn, og min rute består af ca. 35-60 stop på en dag.

Hvor ser du dig selv om fem år?
Der kører jeg stadig lastbil. Forhåbentlig særtransport eller de helt store lastbiler – måske endda vindmøller. Jeg drømmer stort, og jeg vil gerne lege med de store drenge.