Livet som chauffør kræver meget selvstændighed, og det kan jeg godt lide. Jeg har ikke en chef, der puster mig i nakken. Jeg nyder friheden og livet på vejene.

Christina Wedel, 29 år

Vejgods

Virksomhed: Universal Transport
Skole: EUC Lillebælt

Hvorfor valgte du en transportuddannelse?
Jeg har prøvet lidt forskellige ting i mit liv. Jeg har bl.a. læst på HTX, været i forsvaret, arbejdet som horse manager og taget en HF. Da jeg var færdig med min gymnasiale uddannelse, tog Corona fat, og det var begrænset, hvad jeg kunne gå i gang med. Jeg tog derfor ud at køre med en kammerat, der var chauffør. Her gik det op for mig, at det er chauffør, jeg skal være. Min far er også chauffør, og æblet falder ikke langt fra stammen.

Hvad er det bedste ved at være transportlærling?
At jeg nogenlunde ved, hvad jeg skal i løbet af en dag. Jeg får altid en køreplan for dagen. Herudover elsker jeg friheden ved mit arbejde og ikke at have en chef, der fortæller mig, hvordan jeg skal gøre tingene.

Beskriv en typisk arbejdsdag
Jeg har mange forskellige mødetidspunkter og ved ikke altid, hvornår jeg har fri. Mine dage er meget forskellige, og jeg kører mange forskellige steder hen i landet. Det er spændende ikke altid at vide helt præcist, hvad dagen i morgen bringer.

Hvor ser du dig selv om fem år?
Der har jeg startet min egen vognmandsvirksomhed. I virksomheden vil vi gerne tage mange elever ind og behandle dem godt. Vi vil gerne være med til at uddanne unge og vise dem vejen frem. Det er mit mål og min store drøm.