Fællesskabet på vejene er super fedt. Det er så hyggeligt at mødes med andre chauffører rundt omkring på rastepladser i Danmark og i udlandet.

Emmelie Carlsen, 18 år

Vejgods

Virksomhed: Vendelbo Spedition
Skole: AMU Nordjylland

Hvorfor valgte du en transportuddannelse?
Begge mine forældre kører lastbiler. Som lille ville jeg rigtig gerne køre lastbil, men kom fra det, da jeg voksede op. Opfattelsen generelt var jo, at piger ikke skal køre lastbil. Derfor var min mål bare at få en erhvervsuddannelse. Men så mødte jeg min nuværende kæreste, som kører lastbil, som sagde, at jeg da sagtens kunne blive lastbilchauffør, og så tog jeg springet.

Hvad er det bedste ved at være transportlærling?
Jeg er 18 år gammel, og jeg har allerede kørt til Sverige. Det er så vildt at have det ansvar. Herudover er der rigtig gode fællesskaber på vejene og et godt netværk. Jeg møder rigtig mange på rastepladserne, og det er så hyggeligt. Det kan godt anbefales. Selvstændigheden og friheden på vejene er lige mig.

Beskriv en typisk arbejdsdag
Jeg møder typisk ind mellem syv og ni om morgenen. Herefter starter min tur, hvor jeg kører rundt og læsser og losser fire-fem forskellige steder i Jylland. Måske får jeg endda også en tur til Fyn. Nogle gange overnatter jeg, når jeg er på tur, andre gange er det direkte hjem.

Hvor ser du dig selv om fem år?
Jeg håber stadig, at jeg er bag rattet. Jeg elsker mit arbejde. Jeg bliver i hvert fald bag rattet, til jeg har stiftet familie, og så må vi se, om jeg bliver på vejene, eller om jeg skal tage et andet arbejde inden for branchen.