Jeg får rigtig mange gode og spændende oplevelser, og jeg får set rigtig mange ting. Det er det bedste. Det er en fed hverdag på vejene.

Jesper Nielsen, 23 år

Vejgods

Virksomhed: SCT Transport
Skole: DEKRA

Hvorfor valgte du en transportuddannelse?
Det var faktisk lidt af et tilfælde. Jeg var flyttet fra Jylland til København. Her flyttede jeg ind på et kollegium i Lyngby, og det var kun en mulighed, fordi jeg læste på HTX. Da jeg droppede ud af den uddannelse, måtte jeg hurtigt finde en plan B for at kunne få lov at blive boede. Der var jo lidt langt hjem til Jylland. Heldigvis kendte jeg en del, som var ansat hos SCT Transport, der anbefalede at starte med at arbejde der. Jeg tog derfor kontakt til virksomheden, der hjalp mig med at komme i gang med uddannelsen, og ja, nu er jeg så i gang med at uddanne mig til godschauffør! Det var en god plan B

Hvad er det bedste ved at være transportlærling?
At jeg får rigtig mange gode oplevelser og får set rigtig mange ting. Og så kan jeg godt lide at arbejde med voksne mennesker. Det er en meget voksen verden, jeg arbejder i, selvom der også er mange unge mennesker ansat i min virksomhed.

Beskriv en typisk arbejdsdag
Jeg kører ofte hjemmefra mellem tre og seks om morgenen. Lige nu kører jeg i pendulfart mellem en grusgrav og en kunde. Nogle dage er ens, mens andre dage er helt anderledes.

Jeg spiller også musik i min fritid, men jeg kan sagtens få det til at passe sammen med dagene bag rettet.

Hvor ser du dig selv om fem år?
Jeg kunne godt forestille mig, at jeg kunne finde på at tage disponenten. Det vil passe godt med et familieliv i fremtiden. Jeg vil dog gerne blive i det firma jeg er nu. Det er et godt sted at være.