Jeg vil gerne være med til at ændre på tingene. Mange chauffører er oppe i alderen, og jeg vil gerne bidrage med ny viden og energi til faget.

Thor Kobberup, 22 år

Godschauffør

Virksomhed: Ole Larsen Transport
Skole: AMU Nordjylland

Hvorfor valgte du en transportuddannelse?
Jeg har altid syntes, at lastbiler var det fedeste. Jeg valgte først at tage en gymnasieuddannelse, da jeg troede, jeg skulle en anden vej. I mit sabbatår efter gymnasiet begyndte jeg at arbejde hos Carlsberg som sælger. Jeg var her i tæt kontakt med chaufførerne, og jeg fik lov at komme med dem ud at køre et par gange. Her gik det op for mig, at jeg skulle være chauffør, og at jeg skulle følge min passion for store biler.

Hvad er det bedste ved at være transportlærling?
Det fedeste er at bidrage med ny og ung energi til faget. Der er stærkt brug for unge mennesker i branchen, og jeg føler, jeg gør en stor forskel.

Beskriv en typisk arbejdsdag
Jeg møder typisk ind mellem fire og syv om morgenen. Måske skal jeg en tur til Skagen og hente fisk og så tilbage til Århus. Måske skal jeg køre et helt andet sted hen i landet. Jeg har ikke en typisk dag, de er altid meget forskellige.

Hvor ser du dig selv om fem år?
Jeg er stadig hos Ole Larsen. Det er et godt sted. Men måske engang ude i fremtiden vil jeg gerne være disponent. Det vigtigste for mig er, at jeg er glad. Og det er jeg lige nu – både for min uddannelse og min arbejdsplads.