Dit trafiksyn er vigtigt, og når solen er fremme, kan det være svært at se, hvad der foregår på vejen. Eksperter anbefaler at køre med solbriller, ikke for at se sej ud, men for at være sikker i trafikken.

Vi går de lange solrige sommerdage i møde, og derfor er vi nødt til at tage nogle forholdsregler. Især når vi er på vejen. En lav aftensol kan nemlig nemt være årsagen til, at du som chauffør bliver blændet og mister overblikket i trafikken. Derfor opfordrer Rådet for Sikker Trafik til at have et par solbriller med i køretøjet i tilfælde af skarp sol.

Så er det da bare heldigt, at du kan se godt ud, imens du passer på sig selv og andre i trafikken.

Se godt ud hele året

Også om vinteren er dette råd relevant for dig, der er på vejen. En blanding af våde og glatte veje med den lave vintersol kan give store mængder genskær og dermed gøre det svært at se ud af forruden. Optikere anbefaler derfor, at du som bilist også tager stilling til, hvilke solbriller du skal køre med. Nogle solbriller er nemlig bedre til at fjerne skarpt genskær og direkte lys end andre.

Placer dem rigtigt inden du kører

Det er også vigtigt, at du som bilist overvejer, hvor du placerer dem i bilen. Det er nemlig en dårlig ide at have dem liggende i handskerummet, da du er nødt til at læne dig ind over gearstangen for at finde dem. Overvej evt. at sætte en brilleholder inden for rækkevidde.

 – Pas på jer selv derude og nyd solen.