splash_4

Læreplads

En erhvervsuddannelse er en praktisk uddannelse, der veksler mellem undervisning på skole og tid på lærepladsen– derfor skal du finde en læreplads for at kunne gennemføre hele uddannelsen.

På nogle uddannelser er der mulighed for at gå i skolepraktik, men hvis du f.eks. vil være godschauffør, kan det kun lade sig gøre med en læreplads i en virksomhed.

Nogle kan være heldige at finde en læreplads hurtigt, men oftest kræver det en ihærdig indsats og masser af benarbejde. Det er altid en god idé at være godt forberedt, før du går i gang med at kontakte potentielle virksomheder.

Før du går i gang med at søge læreplads, er det vigtigt, at du finder ud af, hvilke virksomheder, der er godkendt til at ansætte lærlinge samt spørge dig selv, hvilken type virksomhed, du har lyst til at arbejde i. Virksomheder, inden for transportbranchen, der ansætter lærlinge, er nemlig meget forskellige. Det kan være alt fra den lille lokale vognmand til en stor international virksomhed.

I forhold til selve ansøgningen så er der masser af hjælp at hente på nettet, og skolerne har også stort fokus på at hjælpe dem, der har brug for det.