splash_3-4

Godschauffør – vil du have ansvar og variation?

Godschauffører i dag har et stort ansvar, deres opgaver er meget varierede, og mulighederne for at ændre kurs i løbet af et arbejdsliv, er mange. Livet i førerhuset er din faste base, men slet ikke så ensformigt som man måske skulle tro. Glem alt om at gro fast i sædet – eller jobbet for den sags skyld.

Godschauffører får brugt kroppen mange gange i løbet af en arbejdsdag. De får også masser af frisk luft, når lastbilen skal læsses og losses, og de skal sørge for, at lasten er helt rigtigt fastgjort. Man skal også bruge sin strategiske sans, når man skal planlægge og beregne ruter og udfylde de vigtige dokumenter, der skal bruges i forbindelse med kørslen.

Hvis man er eventyrlysten og vil se noget af verden, kan man gå efter at blive eksportchauffør. Man kan også blive herhjemme og gå efter et chaufførjob, hvor man er på arbejde samtidig med alle andre – det gør dem, der skal til fodbold, hjem til kæresten eller mors kødgryder. Generelt kan man sige at godschauffører altid udfører et vigtigt stykke arbejde, som betyder noget for en masse mennesker.

Du kan være godschauffør på mange måder – og ændre kurs undervejs, når dit liv og dine behov ændrer sig.

Martin er bare 18 år, men allerede godt i gang med at uddanne sig til godschauffør:

profil_topbillede_martinv

Martin Vestergaard er 18 år og i lære som godschauffør hos Poul Schou A/S i Odense

”Mit job er det bedste i verden, fordi der sker så mange ting hele tiden. Der er også gode penge i det, og det er dejligt at være på landevejen det meste af dagen. Man får snakket med en masse kunder, og man får set det meste af Danmark. Hele tiden nye opgaver, nye kunder, nye problemer som skal løses og alle de smil man får når opgaven er vel udført! ”

Martin er også blevet god til at tage ansvar:

”At være godschauffør er for mit vedkommende langt fra et 8-16 job. Det er forskelligt fra dag til dag, hvornår man møder og holder fri og kommer an på, hvad for noget gods, man skal køre med. Jeg laver stort set noget forskelligt hver dag. Der er på den måde meget afveksling, og jeg har masser af kollegaer, som møder én med et smil, og altid er klar med en hjælpende hånd. Noget af det bedste ved det her arbejde er nok, at jeg lærer at tage ansvar. Jeg er blevet god til at stå op og gå på arbejde hver dag og yde en indsats for at få det hele til at spille max”.

 

Læs mere om Martins hverdag som godschaufførlærling

Læs mere om hvordan man bliver godschauffør.