Godschauffør

Er du selvstændig, ansvarlig og er du vild med lastbiler? Så er en uddannelse som godschauffør måske noget for dig.

Som faglært godschauffør kan du komme til at beskæftige dig med mange forskellige opgaver, og du kan komme til at køre med et hav af forskellige varer.

Jobbet kan derfor variere meget, alt efter hvilken virksomhed du kommer til at arbejde for. Men ét er fælles for alle godschauffører: De udfører et arbejde af meget stor værdi. Uden dem var hylderne i de danske butikker tomme.

En vigtig del af arbejdet går ud på at læsse og losse lastbilen og sørge for, at lasten er ordentligt fastgjort. Du har også ansvaret for at efterse og vedligeholde dit køretøj.

Kundebetjening er også en vigtig del af arbejdet som godschauffør, da du ofte vil være firmaets ansigt udadtil, når du henter og leverer varer hos kunderne.

Skole og læreplads

Uddannelsen veksler mellem skole og oplæring. Du skal derfor have en læreplads for at gennemføre uddannelsen.

Fag på skolen

På skolen bliver du undervist i fag som farligt gods, national og international transport, kundeservice og førstehjælp. Samtidig får du en lang række certifikater og kørekort.

Hvor lang tid tager det?

Uddannelsen varer normalt 3 år og 6 måneder i alt (inkl. 1 år på grundforløbet).

Se Jimmi tage styringen som lærling

En erhvervsuddannelse er en meget praktisk baseret uddannelse, hvor en stor del af undervisningen foregår på lærepladsen. Resten af uddannelsen foregår i skolen. Læs mere
Hvis du vælger en kort uddannelse, kan det gøres på under et år, men hvis du ønsker at blive faglært og få et svendebrev, tager det oftest lidt længere. Der findes uddannelser som varer op til 3,5 år i alt. Men hvis du er over 21 år og måske allerede har en læreplads, så kan uddannelsen gennemføres på ca. 2,5 år. Læs mere
Godschauffører tager hver dag styringen og får leveret lasten til tiden i al slags vejr. Det er et af de job i transportbranchen, hvor der både er eventyr, fremtidsmuligheder og frihed under ansvar. Læs mere