Kørsels- eller lagerdisponent

Kørsels- eller lagerdisponent

Er du faglært chauffør eller lageroperatør, og har du lyst til at arbejde med styring og disponering af transporter eller lagre og terminaler? Eller arbejder du allerede med disponering, og kunne du tænke dig at få papir på det? Så er disponentuddannelsen måske noget for dig.

Hvad kræver det at starte på uddannelsen?
Ud over, at du skal have et svendebrev, er det et krav, at du har en læreplads for at blive optaget på uddannelsen.

Hvem tager uddannelsen?
Mange tager disponentuddannelsen, når de har en del års erfaring, men flere og flere tager også uddannelsen umiddelbart efter, at de har fået svendebrevet i hus.

Hvilke områder?
Du kan blive disponent inden for henholdsvis gods-, bus- eller lagerområdet.

Skole og praktik
Uddannelsen veksler mellem skole og praktik. Du skal derfor have en læreplads for at gennemføre hele uddannelsen. Læs mere om det her.

Hvor lang tid tager det?
Uddannelsen varer 1 år, hvoraf du skal være 15 uger på skole i løbet af uddannelsen.

Uddannelsesforløb
Uddannelsen bygges op omkring mindre projektopgaver blandet med almindelig faglig undervisning. Den sidste del af uddannelsen koncentrerer sig om den afsluttende projektopgave. Ofte tager projektopgaven udgangspunkt i den virksomhed, man er ansat i, og handler om at optimere en del af virksomhedens drift. Der er afsat tid i skoleuddannelsen til at skrive projektet. I løbet af uddannelsen vil der indgå virksomhedsbesøg, og der vil være mulighed for at afprøve værktøjer og redskaber, f.eks. til flådestyring og lagerstyring.

Ring til skolen
Kontakt en skole for at få mere information om uddannelserne. Find en oversigt over skoler.