ZBC

ZBC (tidligere Selandia) er skolen med en solid erfaring inden for transportuddannelserne. Transport- og logistikuddannelserne startede nemlig på ZBC tilbage i august 1994. Vi har igennem disse år udklækket mere en 1000 svende inden for lager, gods og buserhvervsuddannelserne.

Antal elever (grundforløb transport)
80 elever årligt, fordelt med ca. 40 chauffører og 40 på lagerområdet.

Grundforløbsuddannelser

  • Lager- og terminaluddannelsen
  • Vejgodstransportuddannelsen

 

Transportuddannelser (specialer)

Holdstart
På grundforløbene er der opstart i august og januar, mens hovedforløbene starter løbende op.

Derfor skal du vælge ZBC
Vi gennemfører både grundforløb og hovedforløb hos os. Hos os kan man gøre sin uddannelse færdig i et miljø, hvor lærerne er nogle erfarne undervisere med en god portion erfaring fra erhvervslivet. Hovedparten af underviserne er selv faglærte inden for området.

Vi har et undervisningsmiljø, hvor vi sætter stor pris på vores faciliteter indendørs som udendørs, samt har en prioritet hvor vi skal have det nødvendige og rigtige udstyr for gennemførsel af vores undervisning.

Vi sætter en stor pris på et godt samarbejde med virksomhederne, og er meget lydhøre over for deres ønsker. Vores lokale uddannelsesudvalg består af repræsentanter fra både lager, gods og busområdet, hvilket gør vores arbejde og samarbejde med virksomhederne til et ønskværdigt og udviklingsorienteret samarbejde.

En typisk skoledag
Alt vores teori bliver bundet op om praktiske øvelser. Vi har en prioritering at vores elever lærer på forskellige læringsstile, hvorfor vores undervisning er centreret om teori, pc-understøttelse, praktiske øvelser og supervision.

Det sociale miljø
Du vil komme ind i et innovativt og rummeligt lærings- og studiemiljø, som vurderes højt af vores elever og kursister. I løbet af din uddannelse vil du komme til at være sammen med flere forskellige elever i forskellig aldre, unge kan have meget at lære af erfarne og omvendt. I din uddannelse er der desuden indlagt en studietur sidst i forløbet.

Den første uge
Ved opstart på vores grundforløb lægger vi meget vægt på at eleverne kommer til at føle sig trygge i vores afdeling. Vi har valgt at prioritere at spise morgenmad sammen med vores elever de første to uger af deres opstart på grundforløbet. Dette med henblik på at skabe et godt miljø blandt eleverne mellem dem og vores lærere.

Hensyn og hjælp til ordblinde og elever med særlige udfordringer
Såfremt der er nogle ordblinde elever, kan de blive udstyret med en IT-rygsæk.

Skolen har desuden 2 psykologer ansat, til hjælp for de elever, som måtte have brug for en særlig hånd for gennemførsel.

Hjælp og støtte
Vores studievejleder, Søs Mauritsen, er vejleder for de unge under 25 år, og studievejleder, Susanne E. Nielsen, er det for de unge over 25 år.