DM for transportlærlinge

DM for transportlærlinge er en tilbagevendende begivenhed, der siden 1999 har samlet landets dygtigste og mest ambitiøse transportlærlinge på ét sted for at afgøre, hvem der fortjener at få pokaler med hjem.

Mesterskabet henvender sig til lærlinge indenfor enten chauffør- eller lagerområdet, og øvelserne er tilpasset de kompetencer, de to lærlingegrupper normalt bruger i deres daglige arbejde. Lærlingene fra hvert område kommer hvert år til DM for transportlærlinge for at dyste, og mesterskabet bliver afviklet forskellige steder i Danmark hvert år.
Traditionen med DM for transportlærlinge tiltrækker, udover de dygtige lærlinge, også deres virksomheder og skoler med et væld af kollegaer og medlærlinge, som alle møder talstærkt op og støtter op om deres favorit.
Stemningen kan være nervepirrende, for de udvalgte lærlinge har øvet sig intenst i ugerne op til DM for transportlærlinge, og de kan på et fagligt plan føle, at der er meget på spil, når de skal leve op til, at netop de er blevet udvalgt. Samtidig er det også meget festligt og hyggeligt at være med år efter år og følge konkurrencen helt tæt på.

Dagen afsluttes med, at vinderne inden for henholdsvis lager og chauffør kommer på podiet og bliver hædret for deres indsats. Der er pokaler for hver af de 5 øvelser, der indgår i hvert mesterskab og til sidst kåres de samlede vindere. Det vil sige, at man kan vinde en pokal som specialist indenfor f.eks. kran eller gaffeltruck, eller man kan være god i alle de forskellige øvelser og gå efter det samlede mesterskab.

Hvis du vil vide mere om DM for transportlærlinge, kan du følge med på mesterskabets Facebookside DM for transportlærlinge. Her plejer der at være stor aktivitet et par måneder op til hver konkurrence.

En erhvervsuddannelse er en meget praktisk uddannelse, hvor du ofte arbejder med dine hænder. En stor del af uddannelsen foregår i en virksomhed. Læs mere
Rummelighed er et af de nøgleord, der beskriver transportbranchen som arbejdsplads. Er du ansvarlig, og ønsker du at gøre en indsats – så kan du komme rigtig langt med en uddannelse inden for transportbranchen. Læs mere
På en erhvervsuddannelse får du normalt løn under hele uddannelsen – både mens du er på din læreplads, og mens du er på skole. Uddannelsen er gratis. Læs mere