Mød Lærlinge

Få et indblik i det fede liv som lærling!

I transportbranchen er der mange forskellige typer af lærepladser, så der er med sikkerhed også én, der giver mening for dig.

Hvis du kan lide store lastbiler og god musik i førerhuset, så se på hvad Jimmi laver – han er nemlig ved at uddanne sig til godschauffør. Eller se byen fra oven sammen med Tonny, der også er ved at uddanne sig til godschauffør, men som er i lære i en kranvirksomhed og derfor får mulighed for at styre kranen på byggepladsen.

Se også med hos Arthikan, der er i lære som togklargører. Et praktisk arbejde med frisk luft, hvor man blandt andet skal holde togene klar til afgang.

Vil du være med til at holde overblikket, planlægge og tage styringen, så se her hvordan det skal gøres hos Pernille, der er i lære som lageroperatør. Du kan også se med, når Anders i den friske luft holder styr på godset på havnen – han er i lære som havne- og terminalarbejder.

Vil du være med til at tage styringen? Så tag et kig på vores uddannelser her eller find en transportskole nær dig , som du kan ringe til og høre mere.

ANDERS LØTH

Havne- og terminalarbejder

Noget af det, som er virkelig fedt ved at være havne- og terminalarbejder er, at man får lov til at lære en masse nye ting. Man bliver ikke sat ind i et hamsterhjul, og arbejdsdagene er meget varierende. Det gør, at man også får mulighed for at udvikle sig.

Hvorfor valgte du en transportuddannelse?
Jeg valgte havne- og terminaluddannelsen, fordi jeg har en ven, der anbefalede mig det. Han arbejder indenfor faget og i virksomheden CMP. Hans snak om uddannelsen og jobbet motiverede mig til at komme i gang.

Hvad er det bedste ved at være transportlærling?
Jeg kan godt li’, når arbejdet er blevet planlagt ordentligt, og når vi kan levere et godt stykke arbejde til vores kunder. Derudover nyder jeg, når der kommer et krydstogtskib i havnen, som skal lastes og tømmes. Så møder jeg en masse glade turister, og deres humør smitter af på mig.

Hvor ser du dig selv om fem år?
Om fem år er jeg blevet færdig med min uddannelse, og så håber jeg, at jeg er blevet fastansat hos CMP, og ellers vil jeg finde et andet job indenfor faget.

TONNY HENRIKSEN

Godschauffør med interesse for kraner

At arbejde som godschauffør og med kranarbejde kræver virkelig samarbejde og præcision. F.eks. når jeg ”kraner” et vindue op til et nybyggeri af højhus, så har vi en fejlmargin på 0,5 cm. Alt skal bare spille mellem entreprenør og de andre håndværkere på byggepladsen. Når det lykkedes, så har jeg en god dag.

Hvorfor valgte du en transportuddannelse?
Jeg valgte uddannelsen som godschauffør, fordi jeg havde undersøgt løn- og arbejdsforholdene, som passede mig rigtig godt. Jeg interesserer mig for kranarbejde, så det er fedt, at kran også er en del af godschaufføruddannelsen.

Hvad er det bedste ved at være transportlærling?
Det bedste ved min uddannelse og arbejdet som godschauffør er, at der er stor tillid til én, og jeg kan arbejde meget selvstændigt. Jeg har personlig frihed til at lave det arbejde jeg skal, naturligvis under de rammer der er godkendt.

Hvor ser du dig selv om fem år?
Jeg vil gerne være ansat hos Johannesen Kraner, hvor jeg også arbejder nu. Jeg har fundet mit kald i livet. Måske skal arbejdet opgraderes med en endnu større kran, end den jeg styrer nu – Jeg kunne godt tænke mig at styre en 110 tonsmeter.

PERNILLE SISSE JENSEN CHRISTENSEN

Lager- og logistikoperatør

 Jeg kan godt li’, at opgaverne som logistiklærling kan have vidt forskellig karakter og størrelse. Nogle gange er det opgaver, der bliver ordnet hurtigt mens andre gange, kræver det høj koncentration og flid.

Hvorfor valgte jeg en transportuddannelse?
Når man er uddannet lager- og terminaloperatør, har man fleksible arbejdstider, der passer mig rigtig godt som mor til to små børn. Samtidig er jeg meget systematisk anlagt, og jeg kan godt lide, at tingene har faste pladser og er i orden, hvilket et lagerarbejde kræver.

Hvad er det bedste ved at være transportlærling?
Jeg kan godt li’, når jeg har det sjovt med min leder og kollegaer, og når der er højt til loftet og plads til humor. Men jeg er også et ordensmenneske, så en god dag for mig er også, når tingene er på deres rigtige pladser, hvor man kan finde dem.

Hvor ser du dig selv om fem år?
Jeg håber på at blive fastansat hos Frode Laursen, når jeg er færdigudlært. Derudover overvejer jeg at videreuddanne mig til lagerdisponent i fremtiden, da jeg gerne vil have mere indflydelse.

JIMMI RAUN

Godschauffør

Jeg kan ret godt li’ at komme ud til kunderne og se, hvor glade de er for at modtage deres varer. Og når jeg bliver mødt med et smil af kunderne, selvom man kan være lidt forsinket på grund af trafikken. Lige præcis dét betyder noget for mig og gør, at mit arbejde giver mening.

Hvorfor valgte du en transportuddannelse?
Min far er lastbilchauffør, og jeg har været med ham ude og køre, siden jeg var 2 måneder gammel. Det har derfor været et naturligt valg for mig at vælge den samme uddannelsesvej som min far.

Hvad er det bedste ved at være transportlærling?
Selvom man er ung, så kan man godt gøre en forskel og hjælpe sine kollegaer. Jeg har f.eks. lovgivningen frisk i hukommelsen, da jeg lige er blevet færdigudlært, så jeg vil kunne hjælpe mine kollegaer, hvis de er i tvivl om køre-/hviletidsreglerne. Og for mig er det en god dag, når jeg kan hjælpe en af mine kollegaer.

Hvor ser du dig selv om fem år?
At jeg fortsat kører lastbil, eller at jeg uddanner mig til mekaniker. Jeg trives i branchen, og jeg kan godt se mig selv være her i mange år.

ARTHIKAN SIVARAJAH

Togklargører

Noget af det bedste ved at være transportlærling er helt klart, at man kan komme ud og bevæge sin krop og få frisk luft. Jeg elsker at være aktiv, så det er uden tvivl et plus for mig, at det er en del af min arbejdsdag.

Hvorfor valgte du en transportuddannelse?
Jeg læste til socialrådgiver, og jeg manglede kun at forsvare min bachelor men efter et dødsfald i familien, satte jeg studiet på pause og fik tid til at mærke efter, hvad jeg virkelig havde lyst til.

Jeg kom frem til, at jeg ville arbejde med noget mere praktisk. Jeg snakkede derfor med en studievejleder, der fortalte mig om forskellige transportuddannelser, og da jeg hørte om togklargøringsuddannelsen, fangede den mig med det samme. Og så gik der ellers ikke lang tid, før jeg var optaget på uddannelsen.

Hvad er det bedste ved at være transportlærling?
Jeg kan godt lide at arbejde og være i gang. En god dag er også at møde ind til glade kollegaer, man kan snakke med. Et godt samarbejde med mine kollegaer betyder rigtig meget. Især da vi typisk er to-tre kollegaer sammen i det samme team en uge ad gangen, så det er vigtigt, at vi kommer godt ud af det med hinanden.

Hvor ser du dig selv om fem år?
Jeg vil gerne være her, hvor jeg er nu, om fem år. Når jeg står op om morgenen, kan jeg mærke, at det er det rigtige sted, jeg er landet.