Antallet af kvinder, der tager en transportuddannelse, er stigende. Det er vi hos Transporterhvervets Uddannelse rigtig glade for, da vi længe har haft fokus på at nedbryde den stereotype forestilling om, at chaufførfaget er et mandefag.

En af de kvinder, som er hoppet bag rattet, er Emmelie på 18 år, som til dagligt kører kæmpe lastbiler for Vendelbo Spedition.

Emmelie er godt klar over, at der hersker fordomme om, at kvinder ikke kan køre bil – og da slet ikke en lastbil. Men det har hun ikke så meget tilovers for, for det har hun bevist, at kvinder godt kan. Og hun vil da også kun anbefale andre kvinder at tage samme vej som hende:

”Man skal helt klart tage uddannelsen til vejgodschauffør, hvis man har lyst til at se lidt af verden, samtidig med at man arbejder. Det kræver selvfølgelig en god portion selvstændighed, for der følger meget ansvar med jobbet. Jeg er 18 år gammel, og jeg har allerede kørt alene til Sverige. Det er så vildt at have det ansvar, og jeg glæder mig til at tage mange flere ture til udlandet. Det betyder meget for mig, at jeg kan vise andre kvinder vejen ind i transportfaget” – Emmelie Carlsen.

Hos TUR tager vi hatten af for Emmelies gå-på-mod, iver og dedikation til faget, og vi kan da kun også anbefale andre kvinder at følge Emmelies fodspor, hvis man er selvstændig anlagt og har lyst til at få en på opleveren.

Book Emmelie til et oplæg

Emmelie er en del af TURs ambassadørkorps, og når hun ikke er på skole eller på sin læreplads, går hun forrest med at promovere transportbranchen for at få flere unge ind i faget. Det er derfor muligt for skoler og jobcentre at booke Emmelie til et oplæg, hvor hun vil fortælle om sin vej ind i transportbranchen.

Læs mere