Lageroperatør

Kan du lide tanken om at arbejde i teams og have det skarpe overblik over varelageret? Så kan det være, at uddannelsen som lageroperatør er noget for dig.

Terminal- og lagerarbejde passer til dig, der er serviceminded, har ordenssans, kan lide effektivitet og som er god til at samarbejde. Som lageroperatør håndterer du gods, der ankommer til lagre eller terminaler. Det er dit arbejde at kontrollere, at alt stemmer, om varerne er uskadte, og at det er den rette mængde varer, der er modtaget.

Som lageroperatør er det din opgave at organisere processen, så varerne effektivt kan ekspederes videre eller placeres på rette plads.

Der er to forskellige uddannelser til lageroperatør:

  1. Lager- og transportoperatør:
    Du lærer at styre både lager- og transportfunktioner. Du får kørekort til lastbil og certifikat til gaffeltruck.
  2. Lager- og logistikoperatør:
    Du bliver specialiseret i logistik- og lagerstyring og lærer betydningen af en optimal forsynings-, distributions- og indkøbsstyring. Du får kørekort til almindelig bil samt certifikat til gaffeltruck.

Skole og praktik

Uddannelsen veksler mellem skole og praktik. Du skal derfor have en læreplads for at gennemføre uddannelsen. Uddannelsen kan som den eneste af transportuddannelserne gennemføres via skolepraktik.

Fag på skolen

På skolen bliver du undervist i fag som praktisk lager, kundebetjening, IT-lagerstyring, sags- og ressourcestyring, lagerøkonomi og kortlægning af værdistrøm. Samtidig får du en lang række certifikater og kørekort.

Hvor lang tid tager det?

Uddannelsen varer normalt 3 år og 6 måneder (inkl. 1 år på grundforløbet).

En erhvervsuddannelse er en meget praktisk baseret uddannelse, hvor en stor del af undervisningen foregår på lærepladsen. Resten af uddannelsen foregår i skolen. Læs mere
Hvis du vælger en kort uddannelse, kan det gøres på under et år, men hvis du ønsker at blive faglært og få et svendebrev, tager det oftest lidt længere. Der findes uddannelser som varer op til 3,5 år i alt. Men hvis du er over 21 år og måske allerede har en praktikplads, så kan uddannelsen gennemføres på ca. 2,5 år. Læs mere
På lagerområdet er der mulighed for skolepraktik – der er dermed garanti for, at du kan gennemføre din uddannelse, hvis grundforløbet bliver gennemført tilfredsstillende. Læs mere