Som mentor har du til opgave løbende at støtte din lærling ud fra egen erfaring og kompetencer, men din støtte kan være meget forskelligartet og vurderes ud fra, hvad det præcis er, den enkelte lærling har særlig brug for støtte til.
Ud over hjælp på arbejdspladsen kan din støtte også bestå i hjælp til at overkomme andre barrierer, der kan gøre det vanskeligt for jeres lærling at komme igennem sin uddannelse. Det kan fx være hjælp til at komme op om morgenen og møde på arbejdspladsen til tiden.
Som mentor er din opgave bl.a. at:
- lytte og respektere
- udveksle erfaring
- give gode tips til at håndtere svære situationer
- motivere ved at fejre gode oplevelser og succeser
- give faglig sparring.
Transportbranchens mentoruddannelse er for dig, som har en hverdag sammen med en lærling. Du er måske daglig leder, lærepladsansvarlig, mentor eller en udvalgt kollega, der er særlig opmærksom på, om lærlinge i virksomheden trives. Uddannelsen er også for dig, der er leder, som har brug for at lære mere generelt om det nyttige i, at virksomheden har en mentorordning.
På Transportbranchens mentoruddannelse bliver du godt forberedt til at være mentor. Du lærer bl.a. om:
- Ungdomskulturen i arbejdskulturen
- Motivation som fastholdelsesværktøj
- Feedback til udvikling
- Kommunikation – også når det er svært
- Oplæringsmetoder og oplæringsmaterialer
- Vigtigheden af forventningsafstemning.
- Efter endt forløb modtager du et kursusbevis.
Uddannelsen er tilrettelagt som et AMU-kursus, der løber over tre dage. Uddannelsen kan tages på én gang eller deles op over flere dage.