Rasmus Søndergaard Jensen, 23 år

Kørselsdisponent

Virksomhed: Frode Laursen
Skole: EUC Lillebælt

Rasmus på 23 år er i gang med uddannelsen til kørselsdisponent, som han mener er utrolig givende og lærerig: ”det er er fed uddannelse, som har givet mig en masse viden om ledelse”

Kørselsdisponent Rasmus Søndergaard Jensen har sin daglige gang hos Frode Laursen, hvor han er i lære som kørselsdisponent. Virksomheden er dog ikke et nyt bekendtskab for Rasmus, da det var her, han var ansat som godschauffør, inden han startede på disponentuddannelsen.

Det er tydeligt at mærke, at Rasmus er glad for sit fag. Han snakker højt om godschaufføruddannelsen og har haft nogle gode timer på vejene. Rasmus fortæller dog, at han var nået til et punkt i sit liv, hvor han ville prøve noget andet, men han var ikke klar til at sige farvel til branchen.

Han tog derfor en snak med sin virksomhed om hans muligheder, og de blev enige om, at han skulle tage disponenttrinet, så han kunne prøve noget nyt. Rasmus fortæller selv.

”Jeg syntes ikke, det var så spændende at køre mere, men jeg ville gerne stadig bruge min viden og erfaring. Jeg tog derfor en snak med Frode Laursen, som støttede op om, at jeg skulle tage disponentuddannelsen. Det er jeg utrolig glad for, for det har haft sine fordele, at jeg allerede kendte til virksomhedens hverdag og kultur, inden jeg startede. Jeg kan eksempelvis færdiggøre uddannelsen på kort tid”.

De nye arbejdsopgaver, som Rasmus sidder med, er han også glad for. Selv siger han, at han selvfølgelig var lidt nervøs i starten.

”Det var lidt ambivalent i starten, og jeg var en lille smule nervøs over min nye rolle. Men det er kun naturligt, når man er ny, og der gik ikke lang tid, før det var dagligdag. I dag er jeg glad for at have kontakt med kollegaer ude i marken og vores kunder, og jeg synes, det er fedt at hjælpe med at disponere og løse de problemer, der end måtte opstå”.

Også sit nye ansvar er Rasmus glad for, men han prissætter sig dog, at han har nogle gode kollegaer til at støtte op om ham.

”Jeg har fået ansvaret for Fyn, det er stort, men det betyder ikke, at jeg sidder helt alene og skal få puslespillet til at gå op. Jeg har en teamleder, som er der til at hjælpe mig, og så har jeg nogle gode kollegaer, som jeg er indgået i fællesskab med, hvor vi bruger hinanden til både rådgivning og sparring i forhold til de opgaver, der skal løses”

Det er tydeligt at mærke, at Rasmus har været glad for jobskiftet, og til spørgsmålet, om han vil anbefale andre at tage uddannelsen, svarer han:

”Ja, helt klart. Uanset om du er 25 eller 55 år, har du noget at lære og byde ind med. Kom i gang”.

Kunne du tænke dig at tage en disponentuddannelse? Læs mere om disponentuddannelsen her!