Fire elever fra TEC har fået tatoveret deres lærers navn på anklen for at vise, hvor meget han betyder for dem.

Foto: Colourbox

Eleverne Magnus, Frederik, Lukas og Nicklas, som er ved at uddanne sig til lastbilchauffør, har valgt at hylde deres tidligere lærer Jan Barfoed Israelsen. Jan er 53 år, tidligere vognmand og nu lærer på TEC Hvidovre.

Selvom Jan ikke er uddannet underviser, mener drengene stadig, at han er den bedste underviser. Eleverne er så glade for Jan, at de har nomineret ham til Politikens Undervisningspris. Derudover har de alle fire fået tatoveret hans navn på deres ankler.

– Vi har fået den, fordi Jan er en fed lærer, og fordi han virkelig har betydet ekstremt meget for os alle fire. Både fagligt og personligt, siger Magnus Vilhelmsen.

”Det er vigtigt for Jan, at vi klarer os godt”
Drengene kalder ham ”Far Jan”, og de mener, at han er den første lærer, der har fået dem til at tro på, at de faktisk kan blive til noget.

– Jan er ikke på den måde en lærer. For han tager sig af os som en god ven, der er voksen. Engang havde jeg for meget fravær, og i stedet for at blive sur, trak Jan mig til side og spurgte, hvordan han kunne hjælpe mig. Det var motiverende, siger Lukas.

Frederik Pedersen på 22 fortæller, at han var ’lidt en rod’, da han var yngre, og at det er Jan, der har fået ham til at tro på, at han er egnet til at gå i skole.
– Selv om han i virkeligheden kunne være helt ligeglad, er det vigtigt for Jan, at vi klarer os godt. Og det smitter af på, hvordan man ser sig selv. Jeg har fundet ud af, hvad jeg kunne og skulle, mens jeg har haft Jan. Det anede jeg ikke tidligere, siger Frederik Pedersen.

En rørt lærer
Jan er dybt rørt over de fire drenges anerkendelse af hans arbejde som lærer.

– Det er underligt at tænke på, at man har gjort sådan et indtryk. Måske handler det om, at de kan mærke, at jeg bare gerne vil hjælpe dem til en ordentlig start på voksenlivet. Jeg gør mit, for at de kommer godt på vej. De er jo mine ællinger, forklarer Jan Barfoed Israelsen.

 

Læs hele historien hos Politiken.dk