Generel viden om at få læreplads i transportbranchen

Det er som udgangspunkt dit og skolens ansvar at finde en læreplads. På skolen vil der være masser af hjælp at hente hos din lærer eller hos skolens virksomhedskonsulent– men i sidste ende afhænger det af din ihærdighed og opsøgende indsats.

Mange virksomheder søger løbende lærlinge og slår lærepladserne op – f.eks. online, på sociale medier eller i aviser. Men det kan også give gevinst at ansøge om læreplads hos virksomheder uopfordret evt. ved et personligt fremmøde hos virksomheden.

Find de virksomheder der må uddanne lærlinge

Det er ikke alle virksomheder, der kan uddanne lærlinge. Det kræver en særlig godkendelse, da virksomheden skal kunne give dig alle dine praktiske erfaringer og derved opfylde nogle krav. På lærepladsen.dk kan du finde en oversigt over de virksomheder i dit område, der er godkendt til at uddanne lærlinge. På Lærepladsportalen for transportuddannelserne kan du søge specifikt efter virksomheder, som søger lærlinge fra transportuddannelserne. Måske er der en virksomhed blandt disse, som du finder interessant.

Få hjælp hos skolen

Du kan altid få gode råd og vejledning hos personalet på skolen, når du skal til at ansøge om læreplads – blandt andet hos virksomhedskonsulenterne, de kender branchen rigtig godt og har et godt netværk blandt virksomhederne i lokalområdet. Der vil også blive afsat en del tid på dit grundforløb, hvor I får hjælp til at komme i gang med at ansøge om læreplads.

TUR Lærepladsformidling

Hvis du stadig har brug for hjælp, efter du har talt med din skole, kan du kontakte TUR Lærepladsformidling. Vi vil også meget gerne hjælpe med at finde den rigtige oplæringsvirksomhed. Kontakt:

Jan Larsen
Tlf.: 8145 4520
Mail: jl@tur.dk.

Aage Brøndum
Tlf.: direkte: 81454514
Mail: ab@tur.dk

Få svar på en lang række ofte stillede spørgsmål. Svarene gives både som videoklip og tekst. Læs mere
En transportuddannelse kræver, at du kan bestå en lang række certifikater og kørekort. Men rigtig mange af de unge, der har valgt en transportuddannelse kan have lidt svært ved det boglige – og mange er ordblinde eller har læse- og skrivevanskeligheder.
Der findes masser af muligheder for at læse videre indenfor transportområdet. F.eks. kan du blive kørsels- eller lagerdisponent. Så bliver du den person, der blandt andet planlægger og fordeler dagens ruter og opgaver. Læs mere