Turistbuschauffør

Kunne du tænke dig et alsidigt og selvstændigt job i et internationalt miljø, som kræver godt humør og kundeservice på højt niveau? Så kan uddannelsen som turistbuschauffør være noget for dig.

En turistbuschauffør arbejder typisk for et rejsebureau eller en vognmand, der kører for turister, skoler, daginstitutioner og andre, der skal transporteres rundt i landet eller til udlandet i større grupper.

Du har forståelse for kundebetjening og forståelse for at omgås passagerer på den rette måde. Du lærer at transportere bevægelseshæmmede og handicappede, og du skal også kunne håndtere konflikter, der evt. opstår i forbindelse med arbejdet.

Skole og praktik

Uddannelsen veksler mellem skole og praktik. Du skal derfor have en læreplads for at gennemføre uddannelsen.

Alder

Du skal være fyldt 21 år for at få kørekort til bus.

Fag på skolen

På skolen bliver du undervist i fag som national og international turistbuskørsel, førstehjælp/brand, konflikthåndtering og ledelse af bus-grupperejser. Samtidig får du en lang række certifikater og kørekort.

Hvor lang tid tager det?

Uddannelsen varer normalt 3 år og 6 måneder (inkl. 1 år på grundforløbet). Men det kan også gå hurtigere, hvis du f.eks. har relevant erhvervserfaring fra tidligere jobs.

En erhvervsuddannelse er en meget praktisk baseret uddannelse, hvor en stor del af undervisningen foregår på lærepladsen. Resten af uddannelsen foregår i skolen. Læs mere
Hvis du vælger en kort uddannelse, kan det gøres på under et år, men hvis du ønsker at blive faglært og få et svendebrev, tager det oftest lidt længere. Der findes uddannelser som varer op til 3,5 år i alt. Men hvis du er over 21 år og måske allerede har en læreplads, så kan uddannelsen gennemføres på ca. 2,5 år. Læs mere
Det er som udgangspunkt dit ansvar at finde en læreplads. På skolen vil der være masser af hjælp at hente – men i sidste ende afhænger det af din ihærdighed og opsøgende indsats. Læse mere