Buschauffør i kollektiv trafik

Er du serviceminded og elsker du at være i kontakt med mange mennesker? Så kan en uddannelse som buschauffør måske være noget for dig.

Som buschauffør lærer du at køre bus på en hensynsfuld, økonomisk og forsvarlig måde. Du får viden om god kundeservice og lærer at udføre mange former for buskørsel, f.eks. bybuskørsel, handicapkørsel eller kørsel med bus i landdistrikter.

Skole og praktik

Uddannelsen veksler mellem skole og praktik. Du skal derfor have en læreplads for at gennemføre uddannelsen.

Alder

Du skal være fyldt 18 år for at få kørekort til bus.

Hvor lang tid tager det?

Uddannelsen varer normalt 3 år og 6 måneder i alt (trin 2) (inkl. 1 år på grundforløbet). Så har du brede kompetencer – bl.a. må du køre normal rutekørsel og du må køre med handicappede.

Du kan også tage en kortere busuddannelse (trin 1), som giver dig mulighed for at køre rutekørsel – bl.a. andet må du køre fast busrute fra A til B.

Hvis du har erhvervserfaring fra tidligere jobs, som f.eks. ufaglært buschauffør, kan du få merit for dele af uddannelsen. Spørg en skole om, hvad du kan få merit for. De vil også kunne svare på, hvor lang tid din uddannelse vil tage.

Fag på skolen

På skolen bliver du undervist i fag som billettering og kundeservice, konflikthåndtering og rutebuskørsel. Samtidig får du en lang række certifikater og kørekort.

En erhvervsuddannelse er en meget praktisk baseret uddannelse, hvor en stor del af undervisningen foregår på lærepladsen. Resten af uddannelsen foregår i skolen. Læs mere
Hvis du vælger en kort uddannelse, kan det gøres på under et år, men hvis du ønsker at blive faglært og få et svendebrev, tager det oftest lidt længere. Der findes uddannelser som varer op til 3,5 år i alt. Men hvis du er over 21 år og måske allerede har en læreplads, så kan uddannelsen gennemføres på ca. 2,5 år. Læs mere
Der er mange mennesker, der hver dag tager styringen i transportbranchen og sørger for at holde samfundet kørende. Der er plads til alle, og der er brug for dig. Her handler det ikke om, hvem du er, men hvad du vil. Læs mere