Uddannelser

Mange gode muligheder i transportbranchen

I transportbranchen er der mange forskellige uddannelser, så der er helt sikkert også én, der giver mening for dig. Med en uddannelse indenfor transport er du hver dag med til at tage styringen og holde Danmark kørende.

En transportuddannelse er en erhvervsuddannelse, som du kan søge ind på, så snart du er færdig med folkeskolen.

Der er 13 forskellige transportuddannelser, som alle giver dig en åben fremtid med mange muligheder, gode jobs og sjove arbejdsmiljøer. Det er forskelligt fra uddannelse til uddannelse, hvor lang tid det tager, og fælles for dem alle er, at du skal i lære hos en virksomhed under forløbet.

At være i lære giver dig konkret, praktisk erfaring i en virksomhed, hvor du får gode kolleger. Resten af tiden under uddannelsen bruger du med dine kammerater på skolen. Alt afhængigt af, om du har en læreplads før eller efter du begynder på din transportuddannelse, får du enten lærlingeløn eller SU.

Adgangskravet for at komme ind på en transportuddannelse er det samme som for alle andre erhvervsuddannelser, nemlig at du har gennemført folkeskolen og afsluttet med mindst 02 i dansk og matematik. Hvis du ikke har det, kan du komme til en særlig optagelsesprøve på erhvervsskolen.

I transportbranchen og på transportuddannelserne mener vi det alvorligt, når vi siger, at der skal være plads til alle. Hvis du oplever særlige udfordringer med ordblindhed, ADHD, skoletræthed eller noget helt fjerde, så sørger vi for, at du kommer igennem uddannelsen alligevel.

I transportbranchen handler det nemlig ikke om hvem du er, men hvad du vil, og hvis du vil være med til at tage styringen over transporten i Danmark, så er det lige dig, vi har brug for.

En erhvervsuddannelse er en meget praktisk uddannelse, hvor du ofte arbejder med dine hænder. En stor del af uddannelsen foregår i en virksomhed. Læs mere
Rummelighed er et af de nøgleord, der beskriver transportbranchen som arbejdsplads. Er du ansvarlig, og ønsker du at gøre en indsats – så kan du komme rigtig langt med en uddannelse inden for transportbranchen. Læs mere
På en erhvervsuddannelse får du normalt løn under hele uddannelsen – både mens du er på din læreplads, og mens du er på skole. Uddannelsen er gratis. Læs mere